Heesters

Heesters

Bladhoudende heesters

Heesters die hun blad niet verliezen in de winter zijn bijvoorbeeld; Skimmia, Viburnum, Rhododendron, Azalea, Euyonimus, Conifeer, etc. Deze heesters hebben dus het jaarrond blad, en hun sierwaarde zit meestal ook in hun blad. Bladhoudende heesters in een container, kunnen het jaarrond geplant worden. Niet bij nachtvorst. Bij droogte en hitte is het zaak de heesters hiertegen te beschermen.

Bladverliezende heesters

Deze heesters laten in het najaar wel hun blad vallen, om n het voorjaar weer jong en fris blad te krijgen. Voorbeelden van bladverliezende heesters zijn o.a. Hortensia, Roos, Viburnum, Vlinderstruik, Cotinus etc. Bladverliezende heesters in een container kunnen het jaarrond geplant worden. Bladverliezende heesters kunnen behalve bij nachtvorst het jaarrond geplant worden, behalve bij nachtvorst. Bij extreme hitte en droogte dienen de pas geplante heesters hiertegen beschermt te worden.

Losbewortelde heesters

Deze heesters kenmerken zich doordat ze niet in een container staan. Losbewortelde heesters kunnen echter alleen in het voorjaar of najaar geplant worden. In principe als het blad van de bomen valt, of en nog niet aan zit. De  plantperiode is niet exact aan te geven. voorbeelden van losbewortelde heesters zijn: groene en rode beuken haag, laurier, rozenbottels, haagbeuk.

 

 

 

 

 

Fotogalerij