Buitenplanten

Vaste planten

De naam zegt het eigenlijk al, een vaste plant komt in principe ieder jaar terug. Vaste planten hebben wel een voorkeurs standplaats, daar dient wel rekening mee gehouden te worden.  Sommige vaste planten behouden in de winter hun blad, andere sterven helemaal af en komen in het voorjaar weer boven de grond. Vaste planten zijn er in allerlei kleuren en hoogtes.

Heesters

Bladhoudende heesters

Heesters die hun blad niet verliezen in de winter zijn bijvoorbeeld; Skimmia, Viburnum, Rhododendron, Azalea, Euyonimus, Conifeer, etc. Deze heesters hebben dus het jaarrond blad, en hun sierwaarde zit meestal ook in hun blad. Bladhoudende heesters in een container, kunnen het jaarrond geplant worden. Niet bij nachtvorst. Bij droogte en hitte is het zaak de heesters hiertegen te beschermen.

Bladverliezende heesters

Deze heesters laten in het najaar wel hun blad vallen, om n het voorjaar weer jong en fris blad te krijgen. Voorbeelden van bladverliezende heesters zijn o.a. Hortensia, Roos, Viburnum, Vlinderstruik, Cotinus etc. Bladverliezende heesters in een container kunnen het jaarrond geplant worden. Bladverliezende heesters kunnen behalve bij nachtvorst het jaarrond geplant worden, behalve bij nachtvorst. Bij extreme hitte en droogte dienen de pas geplante heesters hiertegen beschermt te worden.

Losbewortelde heesters

Deze heesters kenmerken zich doordat ze niet in een container staan. Losbewortelde heesters kunnen echter alleen in het voorjaar of najaar geplant worden. In principe als het blad van de bomen valt, of en nog niet aan zit. De  plantperiode is niet exact aan te geven. Deze planten hebben we alleen op bestelling. Voorbeelden van losbewortelde heesters zijn: groene en rode beuken haag, laurier, rozenbottels, haagbeuk.

Voorjaars- en zomerbloeiers, kuipplanten, najaarsbloeiers

Voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbloeiers bloeien vroeg in het voorjaar, zodra de vorst verdwenen is. Denk hierbij aan Meizoentje, Primula, Vergeetmijnietje. Violen en opgepotte bloembollen zoals narcissen, hyacinten, crocus, blauwe druif, tulp, kunnen wel tegen nachtvorst. Voorjaarsbloeiers worden veelal gebruikt om in het voorjaar de tuintafel, terras of voordeur op te fleuren.

Zomerbloeiers

Zomerbloeiers zijn er in ontelbare varianten en kleuren. Vanaf ongeveer april zin de zomerbloeiers bij ons volop verkrijgbaar. Voorbeelden van zomerbloeiers zijn bijvoorbeeld: Geranium, Surfinia, Bacopa, Afrikaan, Begonia, Million Bells, etc. Zomerbloeiers kunnen uw tuin of terras net dat extra beetje kleur geven en bloeien de hele zomer. Belangrijk is dat u deze planten voldoende water, zonlicht en voeding geeft. het verwijderen van uitgebloeide bloemen bevorderd de bloei. In het seizoen hebben we ook volop keuze in ingeplante bloembakken.

Kuipplanten

Kuipplanten worden gebruikt om in een plantenbak of tuin te planten. Kuipplanten kunnen niet tegen nachtvorst. Sommigen kunnen vorstvrij overwinteren. Voorbeelden van kuipplanten zijn: Fuchsia, Solanum, Margriet.

Najaarsbloeiers

In het najaar kunt u uw terras aankleden met bijvoorbeeld een Bolchrysant, Hebe, Violen, Heide, Vossebes. deze planten geven kleur aan uw tuin in het najaar. Niet alle planten kunnen tegen nachtvorst.

Inplanten

U kunt bij ons een  plantenbak, mand, balkonbak of iets dergelijks  naar keuze laten inplanten.  Deze  kan ook  van u zelf zijn. Bij drukte vragen we u deze op een later tijdstip op te komen halen.