Over ons

Bloemenboerderij Groot Roessink is van oorsprong een gemengd (boeren)familiebedrijf.

Begin jaren ’90 wordt het gemengde bedrijf uitgebreid met het telen en veilen van anjers. Later komen daar snijheesters en zomerbloemen bij. Hier worden boeketten van gemaakt en in een overdekt kraampje aan de weg verkocht. De opbrengsten in de zomermaanden zijn dan nog te gering om volledig van te bestaan, daarom blijft het gemengde bedrijf bestaan. In het voorjaar van 2001 breekt Mond- en Klauwzeer uit, dan blijkt hoe kwetsbaar een verkooppunt aan huis kan zijn. Bedrijven met vee mogen dan geen bezoekers ontvangen.

Langzaam maar zeker komt jaarrond de huisverkoop op gang. In de wintermaanden worden de bloemen ingekocht bij de groothandel. Het achterhuis wordt omgebouwd tot winkel. Het assortiment wordt uitgebreid met kamerplanten en diverse accessoires.  Daarnaast worden er diverse producten voor de tuin aan het assortiment toegevoegd. 

De volgende uitbreiding is het geven van bloemschiklessen. Hiervoor wordt een bestaande schuur veranderd in cursusruimte. Eén en ander houdt in dat de eerste personeelsleden hun intrede doen. In de schuur waar voorheen stieren hebben gestaan, worden de heesters en bloemen veiling klaargemaakt. Tegenwoordig staat hier onze collectie buitenpotten, gereedschappen en tuinbeelden.

Naast deze schuur, achter de in 2007 voorgebouwde kas staan de vaste planten, heesters en (fruit)bomen. Deze staan onder een schermdoek, beschermt tegen diverse weersinvloeden.

Begin 2007 komt er definitief een einde aan het gemengde bedrijf. Later dat jaar wordt  de verkoop ruimte uitgebreid met een kas voor de schuur. Inmiddels veilen we geen bloemen meer maar kopen we ze voor ons zelf en diverse bloemisten in de regio op de veiling Plantion in Ede.